Ga naar de inhoud
Plan een afspraak

Green Caravan: fossielvrij elektrisch laden

Elektrische voertuigen rijden emissievrij. Maar bij de opwekking van die elektriciteit komt nog veel CO2 vrij. Green Caravan heeft als missie elektrisch laden 100% fossielvrij te maken. Nu, en niet pas in 2050. Green Caravan doet dit met een eigen laadpas, app en sinds kort een eigen net-onafhankelijk snellaadstation.

Vroege investeerders als Jasper en Jozien (No Dodos) stellen ons in staat nieuwe technologie te ontwikkelen en de transitie naar het tijdperk van fossielvrij elektrisch laden te leiden.

Ferry Tap Founder Green Caravan

No Dodos investeert in Green Caravan om de transitie naar fossielvrij elektrisch laden te versnellen en geeft advies om de impact te vergroten en te certificeren.

Opening eerste fossielvrije laadstation Green Caravan

Verandering vraagt investering

Voor technische innovatie en snelle groei is geld nodig. Green Caravan heeft alle grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van eigen software en datamodellen. Het aantal laadpas en app gebruikers groeide 40% maand-op-maand in 2023. En sinds eind 2023 is het eerste fossielvrij snellaadstation van Nederland operationeel. Een mijlpaal! Voor de toekomstige groei van Green Caravan en voor meer 100% fossielvrije laadpleinen is meer kapitaal nodig.

video afspelen: Green Caravan pitch voor investeerders (Engels)
Green Caravan pitch voor investeerders (Engels) (bekijk op YouTube)

Green Caravan zoekt naar investeerders groot en klein. Green Caravan is opgericht als coöperatie (net als No Dodos) en is door middel van eenvoudig verhandelbare certificaten in bezit van leden. Via sharefunding platform Eyevestor kan iedereen beschikbare Green Caravan certificaten kopen en zo in Green Caravan investeren. Dit hebben wij als No Dodos gedaan, en zo kan ook jij investeren in Green Caravan.

Full disclosure: Jasper, co-founder van No Dodos, is tevens co-founder van Green Caravan. De missie van Green Caravan sluit fantastisch aan op die van No Dodos. Daarom hebben wij als hele No Dodos team besloten in Green Caravan te investeren.

Verander gedrag met laadadvies

De energiemix van het elektriciteitsnet verschilt sterk per locatie en tijdstip. Het ene moment is er veel zonne- en windenergie. Het andere moment springen gas- en kolencentrales bij om genoeg elektriciteit te produceren. Daardoor kun je met elektrisch laden veel CO2-stoot veroorzaken. Het goede nieuws: je kunt de energiemix voorspellen. Green Caravan geeft haar gebruikers advies om op het meest duurzame moment van de dag te laden. Gebruikers vinden de uitstoot per laadsessie terug in de gratis Green Caravan app. Als je ook de Green Caravan laadpas gebruikt wordt het de CO2 die je nog steeds uitstoot gecompenseerd via een samenwerking met Trees for All.

Green Caravan laadpas en app met advies wanneer het duurzaamst te laden

100% Fossielvrije laadstations

Met de laadpas en app is Green Caravan nog afhankelijk van de energiemix en uitstoot van het elektriciteitsnet. Green Caravan heeft een concept ontwikkeld voor net-onafhankelijke 100% fossielvrije laadhubs waarbij elektriciteit geleverd wordt door lokale zonnepanelen en biogas uit rioolzuiveringsinstallaties. Of zoals Green Caravan het zelf zegt: "Powered by ☀️ and 💩".

Eind 2023 opende Green Caravan het eerste 100% fossielvrije laadstation van Nederland in Echt, Limburg. Het concept is hiermee gevalideerd en de weg is vrij om in 2024 meerdere fossielvrije laadhubs te openen. Houdt Greeen Caravan dus goed in de gaten.

We zijn trots dat met onze investering de transitie naar een fossielvrije wereld wordt versneld.

Opening eerste fossielvrije laadstation Green Caravan